Regionalna natjecanja | 08.07.2012.

Odlično organiziran još jedan Kup Grada Osijeka 2012

Odlično organiziran još jedan Kup Grada Osijeka 2012

Odlično organiziran još jedan Kup Grada Osijeka 2012

U Osijeku na terenu "squash zone" u nedjelju 07. srpnja 2012. u organizaciji Udruge SQUASHer Osijek odlično je organiziran tradicionalni squash turnir Kup grada Osijeka 2012 sa šest godina dugom tradicijom na kojem su nastupila 14-orica najboljih osječkih SQUASHera (Bede, Madavić, Kristić, Stipešević, Batorek, Omazić, Pinterić, Drinković i dr.)

U Osijeku, teren "squash zone" OLT Brijest predstavlja prvi u Hrvatskoj teren sa CourTech prednjim zidom, konstrukcijom najnovije generacije squash terena za 21. stoljeće. CourTech squash tereni vrhunskih su karakteristika, igračima osiguravaju maksimalni užitak u igri.  http://www.courttech.biz/squash-courts

Na turniru je nastupio nešto manji broj igrača nego obično zbog smanjenog budžeta turnira, naime na istom nisu nastupili igrači iz Zagreba, Srbije i Slovenije, ali zbog toga nije nedostajalo napetosti i neizvjesnosti u mečevima koji su se igrali na dva osvojena seta i nerijetko su odlučivani u 3. setu.

U prilogu objavljujemo najnoviji poredak na jakosnoj ljestvici SQUASHer lige 2011./2012.

Naslov prvaka i novih 180 bodova u ukupnom plasmanu na jakosnoj ljestvici SQUASHer lige 2011./2012. osvojio je Marko Bede koji je ove sezone pokazao najstalniju formu i nametnuo se kao najozbiljniji kandidat za novog prvaka grada za 2012. godinu, što brani još iz prošle sezone U finalnom meču suprotstavio mu se Madavić koji je propustio priliku za osvajanje turnira. U odlučujućem setu Madavić više nije imao snage za ozbiljnije ugroziti tek probuđenog Bedea.

Za treće mjesto borili su se Stipešević - nakon očekivanog poraza u 1/2 finalu protiv Madavića i Kristić koji je izgubio ½ finale protiv Bedea, ali na radost okupljenih ljubitelja squasha nakon dužeg izbivanja iz borbi za sam vrh i postolje odličnom igrom u tri seta u meču koji je perjanica turnira, zasluženo je pobjedom osvojio treće turnirsko mjesto te s novim bodovima potvrdio  treće mjesto u ukupnom sezonskom poretku. Meč se igrao 45 minuta, a rezultat po setovima bio j e11:13, 11:9, 12:10.

Omazić još jednom dobrim igrama i protiv najboljih potvrdio top10 status – ukupno 7. Batorek i Pinterić standardno dobri ali uvijek fali malo sreće i snage za viši plasman

Novajlija na turnirskim natjecanjima Drinković odlično se snašao, ali nije mogao bolje od osmog mjesta.

Pohvala svim sudionicima na odličnim igrama, velikoj požrtvovnosti i zanimljivim mečevima uz fer play borbu.

 

Konačni poredak:

Bede

Madavić

Kristić

Stipešević

Batorek

Pinterić

Omazić

Drinković

Povezani dokumenti

Delecto

Drava

Ortostep

Sport4Pro Squash