Regionalna natjecanja | 27.01.2013.

Brk week 2013 - izvjesce

Brk week 2013 - izvjesce

Brk week 2013 - izvjesce
 Grad su preplavili muškarci s brkovima a sve to u sklopu Brkatog vikenda
26. siječnja 2013. godine na terenu "squash zone" OLT Brijest u Osijeku Udruga SQUASHer organizirala je  "Brk week" 2013 turnir u squashu na kojem su igrali svi zainteresirani, a jedini uvjet za sudjelovanje su brkovi iznad gornje usne i retro odjeća. "Brk week" 2013 je humanitarnog karaktera, ostvarenim prihodom osigurat će se potpora mladim osječkim DJ-ima za osnaživanje novih programa. Na turniru je bilo prijavljeno 20 igrača od kojih su šesnaestorica završila do kraja sve igre i osvojili zaslužene bodove.
Na turniru su se predstavili najbolji igrači squasha u grdu Osijeku, ali i rekreativci, zaljubljenici i znatiželjnici koji su požrtvovanom igrom i svojom brkatom pojavom doprinijeli popularizaciji squasha i brojnosti poklonika Brk week-a kojih iz godine u godinu ima sve više.
Turnir je osvojio Marko Bede, a za ostala mjesta u vrhu vodila se velika borba na terenu. Uz oznojene brkove drugi je bio Madavić, treći Kristić, četvrti Stipešević, peti Drinković, i dalje kako slijedi Filaković, Bakša, Bukvić-Buljubašić, Propadalo, Veseli, Omazić, Kotromanović, Šterijev, Gusak, Drempetić, Ažić…
Ovaj projekt je nastao iz, sada već, osam godina duge tradicije "Brk day" iz jednog od legendarnih osječkih kafića. Udruga SQUASHer Osijek je odgovorna za program "Brk week"-a, Caffe bar „K“ i Zli farmeri idejni su začetnici Brk day-a, te daju potporu ovome projektu i vode promidžbene aktivnosti uz organizaciju centralnog događaja večeri. U Kestenu su se mogli vidjeti muškarci koji su svoje brkove počeli puštati za ovu prigodu već danima (mjesecima) prije. Osim njih, žene su također bile domišljate pa su sebi brkove nacrtale ili napravile od papira. Odlična atmosfera i zabava s brkovima potrajala je do ponoći. Nakon Kestena, zabava povodom BrkDay-a se nastavila u Tvrđi do ranih jutarnjih sati.
Gužva i borba za mjesto na spomenutim lokacijama odličan su dokaz atraktivnosti brkatog dana čime je potvrđen motiv da se i dogodine organizira još bolji događaj sa bogatijim programom i uz potporu još većeg broja osječana.
Brk week organiziran je u svrhu promocije ovoga sporta i obogaćivanja društvenog života mladih, a ujedno i kao potpora već osmogodišnjoj tradiciji organiziranja "parade pijanstva i kiča" pod nazivom Brk Day u jednom od najpopularnijih osječkih birceva "K" (poznatiji kao Kesten). "K" je jedan od onih birceva s tradicijom pa teško da ćete naletjeti na nekog u Osijeku tko ne zna za njega, a Brk Day je jedan od važnih dijelova njegove priče.

Povezani dokumenti

Delecto

Drava

Ortostep

Sport4Pro Squash